De første ubåde (Vild Historie) (Vild Historie #24) lydbog
40,27 DKK
(inkl. moms 50,34 DKK)
I 1800-tallet begyndte opfindere og ingeniører verden over for alvor at erobre verden under havet. De første ubåde så dagens lys – og flere af dem så faktisk ikke meget mere end det, før de under testsejladser sank til bunds. I dette afsnit af "Vild Historie" fortæller Tommy og Simon de vilde historier om ubådenes tilblivelse og de skelsættende begivenheder – for eksempel da sydstatsubåden Hunl...
Lydbog
40,27 DKK
Forlag
Lindhardt og Ringhof
Udgivet
16 juli 2021
Længde
1:08
Genrer
True stories: general
Serie
Vild Historie
Nummer i serie
24
Sprog
Danish
Format
mp3
Beskyttelse
Vandmærket
ISBN
9788728025550
I 1800-tallet begyndte opfindere og ingeniører verden over for alvor at erobre verden under havet. De første ubåde så dagens lys – og flere af dem så faktisk ikke meget mere end det, før de under testsejladser sank til bunds. I dette afsnit af "Vild Historie" fortæller Tommy og Simon de vilde historier om ubådenes tilblivelse og de skelsættende begivenheder – for eksempel da sydstatsubåden Hunley som den første gennemførte et angreb på nordstatsskibet Housatonic. Eller da den preussiske kavaleriofficer Bauer under den første slesvigske krig forsøgte at sejle ud af Kiel Havn for at jage danske krigsskibe – kun for at gå ned midt i havnebassinet. Marinehistoriker Søren Nørby er gæst i studiet.
Verden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten "Vild Historie" folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.
Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet "Genforeningen 1920" (2019) og "Augustoprøret 1943" (2020).
Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet "Dødens årsag" (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.