BookClub ready
Hvad døde de kongelige af lydbog
268,76 DKK
(inkl. moms 335,95 DKK)
Historiker Maria Helleberg og retsmediciner Jørgen Lange Thomsen tager favntag med spørgsmålet og hvirvler os ind i en verden af magt, kærlighed, sygdom og død.
Kapitel for kapitel afdækker Maria Helleberg danske kongeliges liv. Deres tilværelses op- og nedture rulles ud, og deres helbred livet igennem fastlægges. Efterfølgende giver Jørgen Lange Thomsen retsmedicinerens bud på, hvad der kunne...
Lydbog
268,76 DKK
Kan aflyttes i vores apps til iPhone/iPad og Android.
Kan afspilles i appen
Forlag
Fadl's Forlag
Udgivet
7 marts 2016
Længde
10:23
Genrer
Historical fiction
Sprog
Danish
Format
mp3
Beskyttelse
Vandmærket
ISBN
9788777499012
Historiker Maria Helleberg og retsmediciner Jørgen Lange Thomsen tager favntag med spørgsmålet og hvirvler os ind i en verden af magt, kærlighed, sygdom og død.
Kapitel for kapitel afdækker Maria Helleberg danske kongeliges liv. Deres tilværelses op- og nedture rulles ud, og deres helbred livet igennem fastlægges. Efterfølgende giver Jørgen Lange Thomsen retsmedicinerens bud på, hvad der kunne være årsagen til deres død.
Der er mange årsager: alkoholisme og mord er to af de mere oplagte. Mere overraskende er retsmedicinerens teori om, at en mulig genetisk dødsårsag kan have taget livet af danske vikingeog middelalderkonger. Mange af disse døde nemlig pludseligt og uden en umiddelbart gennemskuelig årsag, altså uden forudgående symptomer. Det kunne tyde på en arvelig hjertesygdom.
Hvis teorien holder stik, kan genmutationen muligvis være opstået hos Svend Tveskæg, der døde i 1014 i en alder af 54 år. Begge hans sønner, der blev konger, døde uventet og pludseligt i en ung alder. Det er påfaldende, at alle de pludseligt og uventet døde nedstammer i lige linje fra Svend Tveskæg.
Men hvorfor i det hele taget beskæftige sig med årsagen til danske kongers død? Fordi døden er den store ligemager. Fordi vi netop gennem døden bliver synlige som skrøbelige organismer. Fordi netop kongerne op gennem århundrederne er så vel beskrevet, at de kan åbne for datidens opfattelser af sygdom, helbredelse og død.