1772 - ”Selskabet” – barn af Oplysningstiden (lydbog) af Klaus Larsen
BookClub ready
Klaus Larsen (forfatter), Peter Carstens (indlæser)

1772 lydbog

135,79 DKK (inkl. moms 169,74 DKK)
1772 havde været et dramatisk år i København. Året begyndte med statskuppet, der endte med, at landets egentlige magthaver, den sindssyge konges livlæge J.F. Struensee, måtte lade livet under bødlens økse. Der var optøjer i København. Handlen blomstrede, og i hovedstaden var der ikke mange skridt mellem prangende rigdom og den dybeste armod. Landet var i opbrud. Struensees korte regime blev ogs...
Lydbog 135,79 DKK
E-bog 135,79 DKK
Undertitel ”Selskabet” – barn af Oplysningstiden
Forfattere Klaus Larsen (forfatter), Peter Carstens (indlæser)
Forlag Gads Forlag
Udgivet 9 september 2022
Længde 6:12
Genrer History of medicine
Sprog Danish
Format mp3
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788712071419
1772 havde været et dramatisk år i København. Året begyndte med statskuppet, der endte med, at landets egentlige magthaver, den sindssyge konges livlæge J.F. Struensee, måtte lade livet under bødlens økse. Der var optøjer i København. Handlen blomstrede, og i hovedstaden var der ikke mange skridt mellem prangende rigdom og den dybeste armod. Landet var i opbrud.

Struensees korte regime blev også kulminationen på Oplysningstiden i Danmark. I 1772 var naturvidenskaberne i stærk fremgang, og der blev stiftet et utal af videnskabelige selskaber. Og en aften i september dette år stiftede en håndfuld københavnske læger et medicinsk selskab, som skulle blive banebrydende.