Fåreper (e-bog) af Gustav Wied
BookClub ready
Gustav Wied (forfatter)

Fåreper e-bog

40,27 DKK (inkl. moms 50,34 DKK)
"Per vogtede de halvhundrede Faar, der endnu holdtes på min Broders Ejendom Frørup for Brakmarkernes Skyld. Han havde herved erhvervet sig Navnet Faareper. Det vil sige i Omtale, aldrig i Tiltale. Han var en lille Mand med Skødefrakke og et Skræv som en Ildklemme. Overkrop havde han ingen af, hvorfor spøgefulde Medtjenere paastod, at han knappede sine Bukser i halsen ... Han var født Kvindehade...
E-bog 40,27 DKK
Forfattere Gustav Wied (forfatter)
Udgivet 3 maj 2017
Længde 91 sider
Genrer Poetry
Sprog Danish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788711651728
"Per vogtede de halvhundrede Faar, der endnu holdtes på min Broders Ejendom Frørup for Brakmarkernes Skyld. Han havde herved erhvervet sig Navnet Faareper. Det vil sige i Omtale, aldrig i Tiltale. Han var en lille Mand med Skødefrakke og et Skræv som en Ildklemme. Overkrop havde han ingen af, hvorfor spøgefulde Medtjenere paastod, at han knappede sine Bukser i halsen ... Han var født Kvindehader og havde aldrig været gift. Men havde fire uægte Børn. Hans Verdensanskuelse var pessimistisk, hvorfor kan ikke godt taalte, at man hentydede til hans Afkom ..."
"Fåreper" er Gustav Wieds historie om den ejendommelige Fåreper, der deler ud af sine pessimistiske, omend rørende, livsanskuelser. Gustav Wied (1858-1914) dansk forfatter, dramatiker og samfundsdebattør, selv om denne sidste betegnelse let kan udskiftes med samfundsrevser. Gustav Wied var både i sin samtid og eftertid kendt som en stærk satiriker, der ikke stod tilbage for at spidde borgerskabet i sine værker. Gustav Wied blev født i Nakskov, men flyttede i sine unge dage til København. Han debuterede med skuespillet "En Hjemkomst" i 1889, men hans egentlige debut var under pseudonymet Peter Idealist to forinden, hvor han i en pamflet revsede den daværende kulturminister Scavenius for pamperi og dobbeltmoral. Gustav Wieds stykker bliver opført med jævne mellemrum rundt omkring på de danske scener. Senest kan blandt andet nævnes "Skærmydsler" fra 1901, som genopstod på Folketeateret i vintersæsonen 2015-2016.