Blindebuk eller Sådan kan det gå! En tetralogi for teatret (e-bog) af Carl Erik Soya
BookClub ready
Carl Erik Soya (forfatter)

Blindebuk eller Sådan kan det gå! En tetralogi for teatret e-bog

78,99 DKK (inkl. moms 98,74 DKK)
"Blindebuk" består af fire af Soyas mest berømte og karakteristiske skuespil. I "Brudstykker af et mønster" lader Soya fem vidt forskellige mennesker mødes på en dansebar og snakke sammen over op til flere glas et-eller-andet. Vi møder den døddrukne soldat, der filosoferer sig frem i mørket, den gale sagfører og bartenderen, der må lægge øre til mangt og meget. Skuespillet "Frit valg" er ganske...
E-bog 78,99 DKK
Forfattere Carl Erik Soya (forfatter)
Forlag SAGA Egmont
Udgivet 14 juni 2019
Længde 364 sider
Genrer Plays, playscripts
Sprog Danish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788726086546
"Blindebuk" består af fire af Soyas mest berømte og karakteristiske skuespil.

I "Brudstykker af et mønster" lader Soya fem vidt forskellige mennesker mødes på en dansebar og snakke sammen over op til flere glas et-eller-andet. Vi møder den døddrukne soldat, der filosoferer sig frem i mørket, den gale sagfører og bartenderen, der må lægge øre til mangt og meget.

Skuespillet "Frit valg" er ganske vist et både morsomt og til tider karikeret stykke, men det griber alligevel fat i et alvorligt emne. Har mennesket fri vilje eller ej? Har vi frit valg på alle skæbnens hylder, eller er det bare en illusion, der gør livet lidt nemmere? Foruden "Brudstykker af et mønster" og "Frit valg" indeholder "Blindebuk" "30 års henstand" og "To tråde". Carl Erik Martin Soya (1896-1983) var en dansk forfatter og dramatiker, der skrev en perlerække af skuespil og romaner, som vandt stor popularitet hos publikum såvel som anmeldere. Soya var en stor satiriker og samfundsrevser, og med sin revykomedie "Umbabumba skrifter forfatning" fra 1935 udstillede han gennem det fiktive afrikanske land Umbabumba nazisternes angreb på demokratiet i 1930‘erne. Stykkets egen skæbne kom til at understrege, at også den danske ytringsfrihed var under pres, da den danske regering under pres fra Tyskland tog stykket af plakaten, inden det nåede at få premiere. Soya var en af de største og mest produktive danske forfattere i det tyvende århundrede, og han blev i løbet af sit liv hædret med en lang række priser og legater.