BookClub ready
Den gode borger e-bog
64,92 DKK
(inkl. moms 81,15 DKK)
Et skuespil i tre akter fra begyndelsen af 1900-tallet om en højtstående advokat (overretsprokurator), der bliver kontaktet af en gammel studiekammerat, hvis liv har spiraliseret i nedadgående retning i årevis. Advokaten bryder sig ikke meget om at hjælpe sin gamle ven, der både har snydt ham for penge og haft sympatier med socialisterne. Men den tidligere studiekammeraten er kommet i et værre ...
E-bog
64,92 DKK
Kan læses i vores apps til iPhone/iPad og Android.
Kan læses i appen
Forlag
Lindhardt og Ringhof
Udgivet
7 november 2017
Længde
222 sider
Genrer
Plays, playscripts
Sprog
Danish
Format
epub
Beskyttelse
Vandmærket
ISBN
9788711597811
Et skuespil i tre akter fra begyndelsen af 1900-tallet om en højtstående advokat (overretsprokurator), der bliver kontaktet af en gammel studiekammerat, hvis liv har spiraliseret i nedadgående retning i årevis. Advokaten bryder sig ikke meget om at hjælpe sin gamle ven, der både har snydt ham for penge og haft sympatier med socialisterne. Men den tidligere studiekammeraten er kommet i et værre uføre, og advokaten kan alligevel ikke lade være med at forsøge at hjælpe ham den smule, som hans armslængde princip byder ham. Spørgsmålet er blot, om man kan hjælpe et menneske, der i bund og grund ikke vil hjælpes?
Henri Nathansen (1868-1944) fra en dansk forfatter, dramatiker og skuespiller med jødiskbaggrund. Han voksede op i et grosserhjem i København og tilbragte den første tid af sin ungdom med at studere jura. Henri Nathansen opgav imidlertid den juridiske vej for i stedet at forfølge et liv som skuespiller og forfatter. Henri Nathansen er især kendt for skuespillet "Indenfor Murene", som fik præmiere i 1912 på Det Kongelige Teater. Han instruerede selv stykket, og det blev en stor succes.
Under den tyske besættelse af Danmark var Henri Nathansen tvunget til at flygte til Sverige i 1943. Han endte sine dage i Lund i 1944, hvor han begik selvmord.
"Indenfor Murene" er sidenhen blevet indoptaget i den danske kulturkanon og bliver anset for at være en klassiker inden for dansk scenekunst og dramatik.