Dømt til at skabe e-bog
99,50 DKK
(inkl. moms 124,38 DKK)
Samtaler med 20 kendte danskere om kreativitet. Om angsten, sårbarheden, euforien og den lidenskabelige trang til at lege i ilden.
Med bl.a. Peter Bo Bendixen, Søs Egelund, Stig Elling, Christine Feldthaus, Mette Frobenius, Flemming Jensen, Anne Dorte Michelsen, Ole Michelsen, Sonja Oppenhagen, Trine Pallesen, Peter Schrøder og Chili Turell.
Fyens Stiftstidende: **** (4 stjerner)
Jeg er noge...
E-bog
99,50 DKK
Lydbog
109,94 DKK
Forlag
Forlaget Heatherhill
Udgivet
2 februar 2018
Længde
226 sider
Genrer
Biography and non-fiction prose
Sprog
Danish
Format
epub
Beskyttelse
Vandmærket
ISBN
9788791901645
Samtaler med 20 kendte danskere om kreativitet. Om angsten, sårbarheden, euforien og den lidenskabelige trang til at lege i ilden.
Med bl.a. Peter Bo Bendixen, Søs Egelund, Stig Elling, Christine Feldthaus, Mette Frobenius, Flemming Jensen, Anne Dorte Michelsen, Ole Michelsen, Sonja Oppenhagen, Trine Pallesen, Peter Schrøder og Chili Turell.
Fyens Stiftstidende: **** (4 stjerner)
Jeg er noget nær euforisk over denne bog, Østlunds seneste, hvor forfatteren taler med 20 kendisser, bl. a. livsstilseksperten Christine Feldthaus, charterchefen Stig Elling og
sangerinden Anne Dorte Michelsen, om kreativitet.
For Østlund kan både lytte, fange sproget og fange stemningen hos andre mennesker.
Derfor får de kreative sjæle pludselig vinger i bogen.
Nogle af samtalerne er naturligvis bedre end andre. Tidligere Bogart-vært Ole Michelsen har således noget på spil og udstiller samtidig sig selv. Det samme gør skuespillerinden Trine
Pallesen, endskønt hun ikke har meget på spil. Men selv i de dårligste interviews stråler en ærlighed hos interviewpersonerne, som er sjældent set. Det kan man takke Bo Østlund for, for
det må dog være ham, der har skabt og forløst denne åbenhed i sine interviews.
Efterårssæsonen er som regel fyldt med samtalebøger af mere eller mindre dubiøs karakter.
Denne her løfter sig betragteligt over hoben, så skal du kun købe én samtalebog i julegave, skal det være denne.”
Vejle Amts Folkeblad:
“Ingen dans om den kreative guldkalv uden angsten. Alligevel kan ingen af bogens medvirkende lade være. De er dømt til at skabe. De har ikke andet valg.
Udsagnet er hentet fra forordet til Bo Østlunds nyeste bog – Dømt til at skabe.
Her går Østlund tæt på tyve kendte danskere, 10 kvinder og 10 mænd, og udforsker deres kreative sider. Forsøger at komme helt ind til kernen for at finde svaret på, hvorfor de ikke kan lade være. Hvorfor de – som fortalt i titlen, er dømt til at skabe.
Det er der faktisk kommet en god bog ud af.
I en blanding af interviews og samtale kommer vi tæt på disse mennesker. Som når Peter Schrøder fortæller om hvordan han som dreng levede sig helt ind i sin egen verden som imaginær buschauffør i en bus, der kørte mellem Herning og Holstebro. Her var det drengens kreative skaberkraft, der kunne skabe dette fantasirum. Senere flyttede Schrøder til Vejle, hvor han blev student. Inden da var han dog som ung realskoleelev forbi den daværende redaktør på dette dagblad for at høre om muligheden for at få en elevplads. Redaktøren mente dog, at den unge Schrøder skulle få sig en studentereksamen først. Det blev aldrig til noget med journalistikken.
Christine Feldthaus er også en herlig fortæller. Hendes kapitel starter sprudlende: Der er en uudtømmelig kilde inde i mig. Hvis jeg bliver tændt på den rigtige måde med noget, der interesserer mig, så kan jeg blive ved. Så kan jeg banke alle af banen. Så kan jeg danse solen sort, mens det bobler ud af mig som en gejser.
Pyh. Man bliver næsten på en gang glad og forpustet.
Bogen er velskrevet, og det oser ud mellem linjerne, at det er inspirerende, skabende og iderige mennesker Bo Østlund har været i selskab med. Bogen indeholder også en række fortræffelige fotos af de medvirkende.”
Lektørudtalelse til folkebibliotekerne:
“Sympatisk samtalebog, hvor det lykkes at formidle den komplekse kreativitet, ikke så meget som de kendtes overlegne dygtighed, men som noget almenmenneskeligt”.
vi-kvinder.dk:
Bo Østlund har talt med skuespilleren, sangskriveren, balletmesteren, reklamemanden, keramikeren, designeren, teaterinstruktøren, forfatteren, stand-up-komikeren, nyhedschefen og en række andre kreative mennesker.
Deres måder at være kreativ på er forskellige, nogle er blevet skubbet i den rigtige retning via gener og opdragelse, andre har haft en så vanskelig opvækst, at de som børn har søgt tilflugt i deres egen fantasiverden, som senere udvikler sig til et kreativt rum, som nu danner rammen om deres liv. De er alle enige om, at kreativiteten i dag er en livsbetingelse. At de er dømt til skabe.
Det er en spændende bog, Bo Østlund har forfattet uanset om, man er kreativ eller bare gerne vil vide mere om kreative mennesker. Bogens interviews giver et særdeles godt indblik i både op- og nedture i kreativitetens univers uden at stikke noget under stolen. Dén ærlighed som egentlig er en form for inderlighed gør, at man læser bogen med glubende appetit.
Denne bog er en fremragende gavebog til både kreative mennesker, som inspiration og information om de mange forskellige måder at være kreativ på – og til mennesker der er nysgerrige på, hvad der får kreative mennesker til at handle, som de gør.