BookClub ready
Augustmorgenens skønhed e-bog
64,92 DKK
(inkl. moms 81,15 DKK)
"Augustmorgenens skønhed" er en samling af noveller, essays og skitser, der alle kredser om refleksioner over den magt, der findes i tro, tillid og kærlighed. Teksterne er skrevet i perioden 1947-1994, hvoraf nogle tidligere har været trygt i Politikens tillæg "Magasinet", hvor forfatter Tørk Haxthausen i en årrække var fast tilknyttet som klummeskribent. Bogen er inddelt i tre afsnit under ove...
E-bog
64,92 DKK
Kan læses i vores apps til iPhone/iPad og Android.
Kan læses i appen
Forlag
SAGA Egmont
Udgivet
28 august 2020
Længde
256 sider
Genrer
Reportage, journalism or collected columns
Sprog
Danish
Format
epub
Beskyttelse
Vandmærket
ISBN
9788726371307
"Augustmorgenens skønhed" er en samling af noveller, essays og skitser, der alle kredser om refleksioner over den magt, der findes i tro, tillid og kærlighed. Teksterne er skrevet i perioden 1947-1994, hvoraf nogle tidligere har været trygt i Politikens tillæg "Magasinet", hvor forfatter Tørk Haxthausen i en årrække var fast tilknyttet som klummeskribent. Bogen er inddelt i tre afsnit under overskrifterne "I det gamle Danmark", "Død og djævel" og "I virkeligheden". Fortællingerne er fascinerende og giver et spændende indblik i Tørk Haxthausens tanker om verden.
Tørk Haxthausen (1924-2012) var en dansk forfatter, debatør og kunstner. Under anden verdenskrig var han en del af modstandsgruppen BOPA og måtte i 1944 flygte til Sverige. Han uddannede sig på en kunstskole i Stockholm, men flyttede efter krigen tilbage til Danmark, hvor han påbegyndte et omfattende arbejdsliv som freelancer. Han skrev for Politiken og Dagbladet Information, lavede radiospil og -montager for Danmarks Radio og udgav en lang række digte, essays, romaner og noveller. I perioden 1959 til 1982 instruerede han 50 kortfilm, som blandt andet foregår i Østafrika, Sovjetunionen, DDR, Bulgarien og Jugoslavien. Haxthausen tilhørte den danske venstrefløj og var medredaktør på de tre venstrefløjsmedier "Salt", "Kritisk Debat" og "Kritik og Kaos" på modkraft.dk.