Främling i eget land (e-bog) af Jascha Golowanjuk
BookClub ready
Jascha Golowanjuk (forfatter)

Främling i eget land e-bog

45,18 DKK (inkl. moms 56,48 DKK)
Godset Urodovka har fått sin nya generalska. Artonåriga Ludmila hade egentligen inget att säga till om när det gällde giftermålet. Hon var bara ännu en av de tjänsteflickor som generalen förgripit sig på, men med en stor skillnad: husmamsellen Varvara Ivanovna, som sedan den förra generalskans död varit högsta hönset på godset, är Ludmilas moster. Och när Varvara bestämt sig för att något måste...
E-bog 45,18 DKK
Forfattere Jascha Golowanjuk (forfatter)
Forlag SAGA Egmont
Udgivet 15 december 2021
Længde 255 sider
Genrer Fiction: general and literary
Sprog Swedish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788726967326
Godset Urodovka har fått sin nya generalska. Artonåriga Ludmila hade egentligen inget att säga till om när det gällde giftermålet. Hon var bara ännu en av de tjänsteflickor som generalen förgripit sig på, men med en stor skillnad: husmamsellen Varvara Ivanovna, som sedan den förra generalskans död varit högsta hönset på godset, är Ludmilas moster. Och när Varvara bestämt sig för att något måste ske, då är det inte lönt att säga emot. Inte ens om man är hennes systerdotter.

Ludmilas och generalens äktenskap är från första stund allt annat än gemytligt. Hon hade inte förväntat sig perfektion, men den betydligt äldre makens konstanta drickande gör honom än mer motbjudande. Samtidigt inser Varvara att hon gjort ett stort misstag. Maktbalansen på godset är skör – och hon har bjudit in sin menlösa systerdotter att styra och ställa. Mosterns konstanta gliringar gör att Ludmila känner sig allt mer ensam. Kommer hon någonsin få leva det liv hon drömt om? Kommer hon någonsin få ha en älskare på sina egna villkor? Jascha Golowanjuk (1905-1974) var en svensk författare, musiker och skådespelare. Han föddes i rysk-uzbekiska Samarkand men kom till Danmark som 14-åring och studerade där vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Som dansk medborgare flyttade han sedan till Sverige år 1929 och fick sedermera även svenskt medborgarskap. Han medverkade i flera av Kar de Mummas revyer och blev så småningom en av de svenska bibliotekens mest utlånade författare.