Harhama 3 (e-bog) af Irmari Rantamala
BookClub ready
Irmari Rantamala (forfatter)

Harhama 3 (Harhama #3) e-bog

117,43 DKK (inkl. moms 146,79 DKK)
Harhama on suomalainen, Pietarissa asuva mies, jonka elämä hymyilee – hän on onnistunut luomaan mittavan omaisuuden ja on juuri menossa naimisiin Magda-nimisen naisen kanssa. Pian Harhamalle kuitenkin selviää, etteivät haaveet perhe-elämästä voi toteutua Magdan kanssa – ja nämä tapahtumat sysäävät Harhaman kohti monimutkaista vyyhtiä, jossa hän menettää omaisuutensa, tutustuu sosialismiin ja al...
E-bog 117,43 DKK
Forfattere Irmari Rantamala (forfatter)
Forlag SAGA Egmont
Udgivet 17 maj 2021
Længde 1169 sider
Genrer Modern and contemporary fiction: general and literary
Serie Harhama
Nummer i serie 3
Sprog Finnish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788726941814
Harhama on suomalainen, Pietarissa asuva mies, jonka elämä hymyilee – hän on onnistunut luomaan mittavan omaisuuden ja on juuri menossa naimisiin Magda-nimisen naisen kanssa. Pian Harhamalle kuitenkin selviää, etteivät haaveet perhe-elämästä voi toteutua Magdan kanssa – ja nämä tapahtumat sysäävät Harhaman kohti monimutkaista vyyhtiä, jossa hän menettää omaisuutensa, tutustuu sosialismiin ja alkaa yhä enemmän kyseenalaistaa suuryritysten toimintaa.

"Harhama" on Algot Untolan hengästyttävä ja filosofinen esikoisteos, jossa liikutaan myös rinnakkaistodellisuuksissa. Teosta on verrattu Aldous Huxleyn menestysteokseen "Uljas uusi maailma" (1932).

Tämä on romaanin kolmas osa. Irmari Rantamala oli kirjailija Algot Untolan (1868–1918) taiteilijanimi. Untola on suomalaisen kirjallisuushistorian erikoisimpia hahmoja. Hänen elämänsä oli täynnä uskomattomia käänteitä: ensin Untola työskenteli kansakouluopettajana Raahessa ja Viipurissa, mutta muutti vuonna 1900 puutavarakauppiaaksi Pietariin. Pietarissa Untola meni naimisiin, mutta erosi vaimostaan pian häiden jälkeen. Untola muutti Suomeen ja eli susiparina leskirouva Olga Jasinskin kanssa. Riidan päätteeksi Jasinski kaatoi happoa Untolan sukuelimille – ja tutkijoiden mukaan Untola julkaisi näiden tapahtumien jälkeen teoksia vain naisten nimillä. Irmari Rantamalan lisäksi Untolan tunnettuja taiteilijanimiä ovat Maiju Lassila, Väinö Stenberg, J.I. Vatanen, Liisan-Antti ja Jussi Porilainen. Untolan kuuluisin teos on Maiju Lassila -nimellä julkaistu "Tulitikkutyttö".