Idiootti 1 (ebook) by Fjodor Dostojevski

Idiootti 1 ebook

56,43 DKK (incl. VAT 70,54 DKK)
Naiivi ja hyväntahtoinen Myshkin luovii rakkauden ja seurapiirien kuohuissaRuhtinas Myshkin palaa Venäjälle vietettyään vuosia sveitsiläisellä klinikalla. Epilepsiaa sairastavan Myshkinin avoin, ystävällinen ja hyväntahtoinen luonne on pietarilaiselle seurapiiriväelle järkytys, ihmetys ja naurunaihe. Miten kummallista käytöstä! Epäitsekkään ja vilpittömän Myshkinin tapa elää saa kuitenkin aikaa...
Ebook 56,43 DKK
Authors Fjodor Dostojevski (author), V. K. Trast (translator)
Publisher SAGA Egmont
Published 4 July 2024
Length 221 pages
Genres Classic fiction: general and literary
Language Finnish
Format epub
DRM Watermarked
ISBN 9788727157467

Naiivi ja hyväntahtoinen Myshkin luovii rakkauden ja seurapiirien kuohuissa

Ruhtinas Myshkin palaa Venäjälle vietettyään vuosia sveitsiläisellä klinikalla. Epilepsiaa sairastavan Myshkinin avoin, ystävällinen ja hyväntahtoinen luonne on pietarilaiselle seurapiiriväelle järkytys, ihmetys ja naurunaihe. Miten kummallista käytöstä! Epäitsekkään ja vilpittömän Myshkinin tapa elää saa kuitenkin aikaan myös vastahakoista arvostusta. Voiko todellinen hyvä ihminen pärjätä epätäydellisessä maailmassa?

Dostojevskin suuri romaani kuvaa aristokraattisen yhteiskunnan rappiota, moraalia ja rahan valtaa. Hyvän ja pahan keskinäisestä voimasta kumpuava romaani on samalla sekä tutkielma yhteiskunnan toiminnasta että kertomus epätavallisen hyvän ihmisen paikasta maailmassa.

Fjodor Dostojevski (1821–1881) oli venäläinen kirjailija, toimittaja ja filosofi. Hän on yksi maailman tunnetuimmista ja merkittävimmistä kirjailijoista, ja Dostojevskin vaikutus näkyykin sekä myöhempien kirjailijoiden että filosofien tuotannossa. Dostojevskin tunnetuimpia teoksia ovat Rikos ja rangaistus, Idiootti, Riivaajat sekä Karamazovin veljekset.