Israelitar (e-bog) af Irmari Rantamala
BookClub ready
Irmari Rantamala (forfatter)

Israelitar e-bog

49,18 DKK (inkl. moms 61,48 DKK)
Eletään Jeesuksen aikaa Israelin alueella. Lea on nuori juutalainen nainen, joka käy läpi ankaraa sisäistä tutkistelua. Lean isä on aikanaan riidellyt naapurin kanssa viinimaista, mutta yhteisen koettelemuksen jälkeen naapuri ja isä ovat sopineet, että suvut yhtyvät Lean ja naapurin pojan Stefaanin kautta. Lean tuntemukset itseään – ja Stefaania – kohtaan ovat kuitenkin monimutkaiset. Lea nimit...
E-bog 49,18 DKK
Forfattere Irmari Rantamala (forfatter)
Forlag SAGA Egmont
Udgivet 18 maj 2020
Længde 182 sider
Genrer Classic fiction: general and literary
Sprog Finnish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788726302202
Eletään Jeesuksen aikaa Israelin alueella. Lea on nuori juutalainen nainen, joka käy läpi ankaraa sisäistä tutkistelua. Lean isä on aikanaan riidellyt naapurin kanssa viinimaista, mutta yhteisen koettelemuksen jälkeen naapuri ja isä ovat sopineet, että suvut yhtyvät Lean ja naapurin pojan Stefaanin kautta. Lean tuntemukset itseään – ja Stefaania – kohtaan ovat kuitenkin monimutkaiset. Lea nimittäin haaveilee tulevansa neitsytäidiksi.

"Rauha vallitsi vuoristossa. Rinteillä hyppelivät vikkelät vuorikauriit. Mutta levätkööt vuoret, sillä en minä niiden rauhaa nyt häiritse. Olkoot kauriit huoletta, sillä en minä niiden kuolemaa nyt tahdo! Kaikki pieni hajoaa meissä tomuksi, kun suuri ajatus sielumme valtaa ja tarujen maailmaan lennättää meidät." Irmari Rantamala oli kirjailija Algot Untolan (1868–1918) taiteilijanimi. Untola on suomalaisen kirjallisuushistorian erikoisimpia hahmoja. Hänen elämänsä oli täynnä uskomattomia käänteitä: ensin Untola työskenteli kansakouluopettajana Raahessa ja Viipurissa, mutta muutti vuonna 1900 puutavarakauppiaaksi Pietariin. Pietarissa Untola meni naimisiin, mutta erosi vaimostaan pian häiden jälkeen. Untola muutti Suomeen ja eli susiparina leskirouva Olga Jasinskin kanssa. Riidan päätteeksi Jasinski kaatoi happoa Untolan sukuelimille – ja tutkijoiden mukaan Untola julkaisi näiden tapahtumien jälkeen teoksia vain naisten nimillä. Irmari Rantamalan lisäksi Untolan tunnettuja taiteilijanimiä ovat Maiju Lassila, Väinö Stenberg, J.I. Vatanen, Liisan-Antti ja Jussi Porilainen. Untolan kuuluisin teos on Maiju Lassila -nimellä julkaistu "Tulitikkutyttö".