Quo vadis? - En fortælling fra Neros tid (e-bog) af Henryk Sienkiewicz
Henryk Sienkiewicz (forfatter)

Quo vadis? e-bog

39,46 DKK (inkl. moms 49,32 DKK)
Quo vadis fortæller historien om kærligheden mellem en ung, kristen kvinde, Lygia - et gidsel af kongelig afstamning fra et germansk folk ved romerrigets nordgrænse, der er vokset op som plejebarn hos en romersk patricierfamilie - og den unge tribun Vinicius, i et barbarisk og stadig mere absurd Rom omkring år 64 under den gale kejser Nero.Da kejserinden, Poppæa, begærer Vinicius, bliver hun j...
E-bog 39,46 DKK
Undertitel En fortælling fra Neros tid
Forfattere Henryk Sienkiewicz (forfatter), Marie Mathisen (oversætter)
Udgivet 14 december 2015
Længde 506 sider
Genrer Classic fiction: general and literary
Sprog Danish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788779794382

Quo vadis fortæller historien om kærligheden mellem en ung, kristen kvinde, Lygia - et gidsel af kongelig afstamning fra et germansk folk ved romerrigets nordgrænse, der er vokset op som plejebarn hos en romersk patricierfamilie - og den unge tribun Vinicius, i et barbarisk og stadig mere absurd Rom omkring år 64 under den gale kejser Nero.

Da kejserinden, Poppæa, begærer Vinicius, bliver hun jaloux og indleder en forfølgelse af Lygia under foregivende af, at Lygia er en heks, der er skyld i Neros og Poppæas eneste barns død. Da Nero efter Roms brand har brug for en syndebuk, indledes efter Poppæas og andres tilskyndelse forfølgelser af de kristne i byen i almindelighed, og medens kristne fanges og lider døden på mange fantasifulde måder, udtænkt af Neros hofmænd, digter, musicerer og danser den gale kejser sig mod sin undergang. Lygias og Vinicius' kærlighed er lyset i mørket, der giver håb for fremtiden.

Ud over Nero og Poppæa er der adskillige historiske personer i bogen - Sienkiewicz studerede Roms historie grundigt i forbindelse med den - ikke mindst Vinicius onkel, og en af Neros yndlinge, forfatteren Petronius (Satyricon), som hjælper den unge mand og sætter handlingen i relief med kommentarer og breve.

Quo Vadis? indbragte sin forfatter Nobelprisen i 1905, og er filmatiseret (mindst) syv gange.