September (e-bog) af Aksel Sandemose
BookClub ready
Aksel Sandemose (forfatter)

September e-bog

55,92 DKK (inkl. moms 69,90 DKK)
Røde Fane har taget arbejde hos gamle Pedersen, der er udødelig til sin 111 års fødselsdag. Her møder han farmerkonen Vera Tynsset, og de indleder en affære drevet af et stærkt erotisk begær. Kærligheden mellem de to er stærk, men da Veras mand opdager forholdet, må fortællingen nødvendigvis ende i tragedie.'September' er den tredje bog om nybyggerne i Alberta og blev udgivet i Norge i 1939. Me...
E-bog 55,92 DKK
Forfattere Aksel Sandemose (forfatter), Ane Munk Madsen (oversætter)
Udgivet 18 februar 2019
Længde 160 sider
Genrer Classic fiction: general and literary
Sprog Danish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788726123036
Røde Fane har taget arbejde hos gamle Pedersen, der er udødelig til sin 111 års fødselsdag. Her møder han farmerkonen Vera Tynsset, og de indleder en affære drevet af et stærkt erotisk begær. Kærligheden mellem de to er stærk, men da Veras mand opdager forholdet, må fortællingen nødvendigvis ende i tragedie.

'September' er den tredje bog om nybyggerne i Alberta og blev udgivet i Norge i 1939. Med skarpt satirisk pen tegner Sandemose i 'September' et portræt af et dansk nybyggersamfund i Canada og deres importerede Jantementalitet. Romanen udspiller sig i årene under første verdenskrig, og de interne magtkampe i det lille samfund kan på mange måder ses som en spejling af det samtidige storpolitiske spil. Aksel Sandemose (1899-1965) var en dansk-norsk forfatter og essayist. Mest kendt er han for sin roman 'En flygtning krydser sit spor' (1933), hvori han introducerede Janteloven, som det småborgerlige provinssamfunds uskrevne regler om indordnende opførsel. I et hovedværk af Sandemose udtaler en af karakterne, at "Det eneste, der er værd at skrive om, er mord og kærlighed." og netop undersøgelsen af menneskets drifter og irrationelle skyggesider, er da også ofte central i Sandemoses eget forfatterskab, der har især jalousidrama og mord som tilbagevendende motiver.