Talvi-iltain tarinoita 1 (e-bog) af Zacharias Topelius
BookClub ready
Zacharias Topelius (forfatter)

Talvi-iltain tarinoita 1 (Talvi-iltain tarinoita #1) e-bog

117,43 DKK (inkl. moms 146,79 DKK)
Romanttista kauhua vuodelta 1859!Huhun mukaan Littowin aatelissuvun päälle on langetettu kirous, joka toteutuu suvun 13. polven aikana. Tarina kummastuttaa takavalkean edessä istuvaa Littowin perhettä – kiroushan on vain vanha munkin kirjoittama loru.Pian suvun kartanoon saapuu kuitenkin nuori arkkitehti Kaarle Lithau. Kaarle muuttaa asumaan kartanon erikoiseen vihreään kammariin – pelottavin s...
E-bog 117,43 DKK
Forfattere Zacharias Topelius (forfatter), Ilmari Jäämaa (oversætter)
Forlag SAGA Egmont
Udgivet 6 november 2019
Længde 614 sider
Genrer Classic fiction: general and literary
Nummer i serie 1
Sprog Finnish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788726057669
Romanttista kauhua vuodelta 1859!

Huhun mukaan Littowin aatelissuvun päälle on langetettu kirous, joka toteutuu suvun 13. polven aikana. Tarina kummastuttaa takavalkean edessä istuvaa Littowin perhettä – kiroushan on vain vanha munkin kirjoittama loru.

Pian suvun kartanoon saapuu kuitenkin nuori arkkitehti Kaarle Lithau. Kaarle muuttaa asumaan kartanon erikoiseen vihreään kammariin – pelottavin seurauksin.

"Linnaisten kartanon vihreä kamari" on Zacharias Topeliuksen kauhuromanttinen romaani, josta on tehty myös elokuva vuonna 1945. Pääosassa oli Regina Linnanheimo.

"Talvi-iltain tarinoita 1" sisältää myös romaanin "Kuninkaan hansikas", joka sijoittuu Kustaa III:n aikaan. Zacharias "Sakari" Topelius (1818–1898) oli suomalainen kirjailija ja Helsingin yliopiston rehtori. Topelius syntyi Uusikaarlepyyssä. Kirjallisuus tuli Topeliukselle tutuksi jo lapsuudenkodissa, sillä hänen isänsä Zacharias Topelius vanhempi oli kansanrunouden kerääjä. Topeliuksen tunnetuin teos on moniosainen romaani "Välskärin kertomuksia", joka julkaistiin vuosina 1853–1867. Topelius tuli tunnetuksi kuitenkin myös runoilijana ja rakastettujen satujen kirjoittajana. "Adalminan helmi" ja "Prinsessa kultakutri" ovat esimerkkejä saduista, jotka moni suomalainen muistaa ikään katsomatta.