Jeanne Collette. Deel 2 (e-bog) af Willem Paap
BookClub ready
Willem Paap (forfatter)

Jeanne Collette. Deel 2 (Jeanne Collette #2) e-bog

59,88 DKK (inkl. moms 74,85 DKK)
Satire over de financiële wereld.In de tweede helft van Willem Paaps satirische roman over de financiële wereld krijgt de gewetenloze speculant Aäron Collette problemen op het thuisfront. Zijn dochter heeft besloten met een kunstschilder te trouwen, een huwelijk dat hij met alle middelen tracht te saboteren. ‘Jeanne Collette’ is een roman over sluwheid, huichelarij en fraude, verteld vanuit twe...
E-bog 59,88 DKK
Forfattere Willem Paap (forfatter)
Forlag SAGA Egmont
Udgivet 20 december 2022
Længde 274 sider
Genrer Humorous fiction
Nummer i serie 2
Sprog Dutch; Flemish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788728518601
Satire over de financiële wereld.

In de tweede helft van Willem Paaps satirische roman over de financiële wereld krijgt de gewetenloze speculant Aäron Collette problemen op het thuisfront. Zijn dochter heeft besloten met een kunstschilder te trouwen, een huwelijk dat hij met alle middelen tracht te saboteren. ‘Jeanne Collette’ is een roman over sluwheid, huichelarij en fraude, verteld vanuit twee personages: de emotionele en eerlijke Jeanne tegenover de doortrapte (maar toch niet antipathieke) zwendelaar Aäron.

Willem Paap (1856-1923) kwam uit een eenvoudig gezin en was een Nederlandse schrijver en advocaat. Hij was zijn hele leven geïnteresseerd in de Nederlandse letterkunde. Zo twijfelde Paap lange tijd of hij letterkunde zou studeren. Ook is hij één van de oprichters van het literair tijdschrift 'De Nieuwe Gids'. Zijn bekendste roman 'Vincent Haman' (1898) is een sleutelroman waarin de familie Haman Nederlandse schrijvers representeren. Paap was goed bevriend met Eduard Douwes Dekker, beter bekend als Multatuli. Na Multatuli's overlijden kwam zijn weduwe bij Paap in huis wonen, waar hij haar hielp met het publiceren van 'Brieven van Multatuli'. Paap schreef in totaal elf boeken tussen 1884 en 1910 en woonde hij op verschillende plekken in Nederland en Duitsland. Paap keerde in 1912 definitief terug naar Nederland.