Schandaal in Holland (e-bog) af E. du Perron
BookClub ready
E. du Perron (forfatter)

Schandaal in Holland e-bog

59,88 DKK (inkl. moms 74,85 DKK)
De enige historische roman van E. du Perron.Onno Zwier van Haren (1713-1779) is kamerheer van en goed bevriend met Prins Willem IV. De Friese edelman heeft grote invloed in Den Haag, maar als er geruchten opduiken over een incestueuze relatie die hij zou onderhouden met zijn dochter wankelt zijn troon. ‘Schandaal in Holland’ is een historische roman met groot respect voor de feiten. Du Perron b...
E-bog 59,88 DKK
Forfattere E. du Perron (forfatter)
Forlag SAGA Egmont
Udgivet 20 december 2022
Længde 213 sider
Genrer Historical fiction
Sprog Dutch; Flemish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788728518540
De enige historische roman van E. du Perron.

Onno Zwier van Haren (1713-1779) is kamerheer van en goed bevriend met Prins Willem IV. De Friese edelman heeft grote invloed in Den Haag, maar als er geruchten opduiken over een incestueuze relatie die hij zou onderhouden met zijn dochter wankelt zijn troon. ‘Schandaal in Holland’ is een historische roman met groot respect voor de feiten. Du Perron bedoelde het boek als het eerste in een reeks historische episodes, ‘De onzekeren’ genaamd, maar het bleef bij dit ene boek. De auteur focust sterk op de rol van de vrije wil in de loop der gebeurtenissen, waardoor de roman ook een filosofisch kantje krijgt.

Charles Edgar du Perron (1899-1940) is een van de meest befaamde schrijvers in de Nederlandse literatuur. In zijn bekendste werk, ‘Het land van herkomst’ (1935), blikt hij licht autobiografisch terug op zijn jeugd in Nederlands-Indië en zijn latere leven in Parijs. Door zijn talentvolle, eerlijke en persoonlijke manier van schrijven geeft de roman ook vandaag de dag een indringend beeld van het onrustige Europa van honderd jaar terug. Naast romanschrijver was hij ook dichter, criticus en schreef hij duizenden brieven die nog altijd behouden zijn gebleven. Du Perron kwam op 14 mei in 1940 door een hartaanval om het leven die mede werd veroorzaakt door de bezetting van Nederland. Menno ter Braak, vriend van Du Perron en geprezen schrijver, maakte later die dag een eind aan zijn leven.