Scrollzombies: hur beroendet av sociala medier styr våra liv (e-bog) af Sven Rollenhagen
BookClub ready
Sven Rollenhagen (forfatter)

Scrollzombies: hur beroendet av sociala medier styr våra liv e-bog

37,09 DKK (inkl. moms 46,36 DKK)
Nästan alla gör det. Planlöst scrollar igenom sina flöden på sociala medier. Presidenter och vanliga medborgare, de flesta du känner och troligtvis även du själv. Utan att du egentligen har något mål med ditt handlande, rör sig fingrarna automatiskt över skärmen, och innehåll med allt från selfies till memes flimrar förbi i en hiskelig fart. Hur kommer det sig egentligen att skärmen ibland tyck...
E-bog 37,09 DKK
Lydbog 43,11 DKK
Forfattere Sven Rollenhagen (forfatter)
Forlag SAGA Egmont
Udgivet 30 november 2021
Længde 144 sider
Genrer Society and culture: general
Sprog Swedish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788728118726
Nästan alla gör det. Planlöst scrollar igenom sina flöden på sociala medier. Presidenter och vanliga medborgare, de flesta du känner och troligtvis även du själv. Utan att du egentligen har något mål med ditt handlande, rör sig fingrarna automatiskt över skärmen, och innehåll med allt från selfies till memes flimrar förbi i en hiskelig fart. Hur kommer det sig egentligen att skärmen ibland tycks vara viktigare än att lyfta blicken och närvara i det verkliga livet? Och vad innebär det att allt fler förvandlats till så kallade scrollzombies?

I "Scrollzombies: hur beroendet av sociala medier styr våra liv" tar Sven Rollenhagen avstamp i den lavinartade användningen av sociala medier, och hur det påverkar människan såväl psykiskt som fysiskt. Paddnacke, sms-tumme och ökad psykisk ohälsa bland unga är några av de effekter som rapporterats. Även abstinensliknande besvär som kan liknas de man får vid andra former av beroenden. Men, är vi verkligen beroende? Och hur kan vi i så fall bli botade? Sven Rollenhagen är socionom och specialist inom digitala missbruk. Han arbetar som rådgivare och föreläsare inom ämnet och har tidigare skrivit böckerna Datorspelsberoende (2013) och Mobikett (2015).