Solidaritet mellem arbejdstagere - død eller dynamisk? (Grundbog i socialvidenskab. 5 perspektiver) e-bog
35,84 DKK
(inkl. moms 44,80 DKK)
Bogen præsenterer centrale teorier til forståelse af moderne og stadig mere komplekse samfund som det danske.
Bogen inddrager klassiske og nye teorier til at analysere såvel på samfunds- som mikroniveau, hvordan samfund er indrettet og konsekvenserne heraf. Dertil kommer empiriske analyser, der viser, hvordan en teoretisk forståelse kan omsættes til konkret analyse af et samfund i udvikling is...
E-bog
35,84 DKK
Udgivet
25 januar 2015
Længde
52 sider
Genrer
Sociology
Sprog
Danish
Format
epub
Beskyttelse
Vandmærket
ISBN
9788776830847
Bogen præsenterer centrale teorier til forståelse af moderne og stadig mere komplekse samfund som det danske.
Bogen inddrager klassiske og nye teorier til at analysere såvel på samfunds- som mikroniveau, hvordan samfund er indrettet og konsekvenserne heraf. Dertil kommer empiriske analyser, der viser, hvordan en teoretisk forståelse kan omsættes til konkret analyse af et samfund i udvikling især med fokus på Danmark.
Den socialvidenskabelige tilgang sikrer, at læseren får viden fra forskellige perspektiver sociologi, økonomi, politologi og antropologi men samtidig inden for en ramme, der giver sammenhæng og mening.
De fem perspektiver fokuserer på:
1. Velfærd, regulering og institutioner
2. Transformationer, globalisering og innovation
3. Sociale risici, frygt og tryghed
4. Ulighed, marginalisering og stigmatisering
5. Køn, etnicitet og generation
Bogen er egnet til undervisning på universiteter og professionshøjskoler inden for uddannelser med ønske om at dække centrale teoretiske problemstillinger i relation til det danske velfærdssamfund og forståelse af, især sociologiske, tilgange til analyser af moderne samfund. Bogen indeholder samtidig en omfattende litteraturliste, der giver den enkelte gode muligheder for at gå videre i analyser inden for et bestemt felt.
Siden førsteudgaven er der kommet et nyt perspektiv og 8 helt nye kapitler til, mens de resterende kapitler er opdaterede i forhold til bedste seneste viden på de respektive områder.
Bidragyderne kommer hovedsageligt fra Institut for Samfund og Globalisering ved Roskilde Universitet.