Udenrigspolitik (ebook) by Erling Bjøl
BookClub ready
Erling Bjøl (author)

Udenrigspolitik ebook

66,98 DKK (incl. VAT 83,72 DKK)
Hvilke forhold har betydning for et lands udenrigspolitik?Hvordan adskiller de store, magtfulde lande sig fra småstaterne, hvis indflydelse er mindre betydelig, når det kommer til udenrigspolitik?Hvilke vilkår gjorde sig gældende for lande som Kina, Frankrig, Japan og USA i 1970, når det kom til forholdet til nabolande såvel som verdenssamfundet?I sin bog fra 1973 belyser Erling Bjøl en lang ræ...
Ebook 66,98 DKK
Authors Erling Bjøl (author)
Published 21 October 2022
Length 213 pages
Genres Geopolitics
Language Danish
Format epub
DRM Watermarked
ISBN 9788726284577
Hvilke forhold har betydning for et lands udenrigspolitik?

Hvordan adskiller de store, magtfulde lande sig fra småstaterne, hvis indflydelse er mindre betydelig, når det kommer til udenrigspolitik?

Hvilke vilkår gjorde sig gældende for lande som Kina, Frankrig, Japan og USA i 1970, når det kom til forholdet til nabolande såvel som verdenssamfundet?

I sin bog fra 1973 belyser Erling Bjøl en lang række relevante emner på den internationale politiske scene i 1970’erne. Lande, som sidenhen er blevet stærke og indflydelsesrige, havde helt andre vilkår dengang, andre har mistet magt siden 1970’erne, og Sovjetunionen, der var en nøglespiller i 1970’erne, eksisterer ikke længere. Erling Bjøls bog er en spændende og overskuelig indføring i komparativ udenrigspolitik i en højspændt brydningstid.

Erling Bjøl (f. 1918) er dansk forfatter, historiker, politolog og journalist. Under besættelsen flygtede han til London, hvor han blev en del af den illegale presse, for hvilket han efterfølgende modtog Kong Christian X’s Erindringsmedalje. Erling Bjøl var udenrigspolitisk medarbejder ved Information og Politiken indtil 1963, hvor han blev professor i statskundskab ved Aarhus Universitet. I 1966 blev han dr.scient.pol., og i 1974 blev han optaget i Videnskabernes Selskab. Erling Bjøl har skrevet en lang række bøger om politisk historie.