BookClub ready
Racismeparagraffen (100 danmarkshistorier #48) e-bog
68,07 DKK
(inkl. moms 85,09 DKK)
”Jødeparagraffen”. Det var politikerslang for den paragraf, der blev vedtaget af Folketinget i marts 1939. Paragraffen var nemlig tænkt som et værn mod den nazistiske antisemitisme, der føg op over den danske grænse. I årene forinden var en række aktivister blevet dømt for at have hånet den ”jødiske race” ved at kalde dem parasitter, rentehajer og pestbylder. Få troede på disse myter, men justi...
E-bog
68,07 DKK
Lydbog
68,07 DKK
Kan læses i vores apps til iPhone/iPad og Android.
Kan læses i appen
Undertitel
1939
Forlag
Aarhus Universitetsforlag
Udgivet
9 september 2021
Længde
100 sider
Genrer
History
Serie
100 danmarkshistorier
Nummer i serie
48
Sprog
Danish
Format
epub
Beskyttelse
Vandmærket
ISBN
9788772195186
”Jødeparagraffen”. Det var politikerslang for den paragraf, der blev vedtaget af Folketinget i marts 1939. Paragraffen var nemlig tænkt som et værn mod den nazistiske antisemitisme, der føg op over den danske grænse. I årene forinden var en række aktivister blevet dømt for at have hånet den ”jødiske race” ved at kalde dem parasitter, rentehajer og pestbylder. Få troede på disse myter, men justitsministeren fandt dem farlige for demokratiet. Hans svar blev § 266 b, i daglig tale kaldt racismeparagraffen. Den gjorde racistiske ytringer strafbare – hvilket har været kontroversielt lige siden. For hvor meget kan man egentlig begrænse demokrati og ytringsfrihed i forsøget på at beskytte begge dele?
Sofie Lene Bak, lektor i historie ved Københavns Universitet, ordner paragrafferne og gennemgår nogle af de dramatiske retssager.