BookClub ready
Nær-Orienten og stormagtskampen e-bog
64,92 DKK
(inkl. moms 81,15 DKK)
"Nær-Orienten og stormagtskampen" er en historisk gennemgang af forholdet mellem Euopæiske stormagter og mellemøstlige og asiatiske lande. Forfatter Peter de Hemmer Gudme beskriver deltaljeret om handelsveje og råstoffer, indenrigspolitik og retsopfattelse i Mellemøsten, om oliekrige og forsvaret af Suez-kanalen, om kurdere, shiitter og sunnimuslimer i Irak, om jødernes migration til Palæstina ...
E-bog
64,92 DKK
Kan læses i vores apps til iPhone/iPad og Android.
Kan læses i appen
Forlag
SAGA Egmont
Udgivet
1 april 2021
Længde
212 sider
Genrer
General and world history
Sprog
Danish
Format
epub
Beskyttelse
Vandmærket
ISBN
9788726624410
"Nær-Orienten og stormagtskampen" er en historisk gennemgang af forholdet mellem Euopæiske stormagter og mellemøstlige og asiatiske lande. Forfatter Peter de Hemmer Gudme beskriver deltaljeret om handelsveje og råstoffer, indenrigspolitik og retsopfattelse i Mellemøsten, om oliekrige og forsvaret af Suez-kanalen, om kurdere, shiitter og sunnimuslimer i Irak, om jødernes migration til Palæstina og deres forhold til araberne og meget mere. Det er et ambitiøst og relevant værk, der beskriver politiske, militære og handelsmæssige omstændigheder i et historisk perspektiv, som kan bidrage til en bedre forståelse af det komplekse forhold mellem Vesten og Mellemøsten som det ser ud i det 21. århundrede.
Peter de Hemmer Gudme (1897 - 1944) var en dansk journalist og modstandsmand. I 1918 tog han som frivillig til Finland for at kæmpe for landets uafhængighed fra Rusland efter oktoberrevolutionen i 1917. Gudme var stor fortaler for nordisk solidaritet og gjorde efter sit ophold i Finland tjeneste i den estiske frihedskrig. Efter sin hjemkomst til København helligede han sig journalistikken og arbejdede blandt andet på Ekstra Bladet og Berlingske Tidende, hvor han var udstationeret som krigskorrespondent i Finland under vinterkrigen i 1939-1940. Da Tyskland besatte Danmark i 1940 meldte Gudme sig ind i modstandskampen og brugte sine journalistiske evner ved flere illegale blade, herunder Dagbladet Information, der blev født i krigstid i forlængelse af den illegale presse. I 1944 blev han arresteret af Gestapo og indsat i Shellhuset, men for ikke at komme til at røbe sine hemmeligheder valgte han at tage sit eget liv.