Historiske tekster fra achæmenidetiden (e-bog) af Jes Peter Asmussen
BookClub ready
Jes Peter Asmussen (forfatter)

Historiske tekster fra achæmenidetiden e-bog

55,92 DKK (inkl. moms 69,90 DKK)
"Mens de sumeriske og ældste semitiske kulturer i den nære Orient var opstået som bysamfund af ringe territorial udstrækning, var Achæmenidernes rige ikke længe efter grundlæggelsen et vidtomspændende imperium med Persien som midtpunkt, storriget, der strakte sig fra Indien til Lilleasiens vestkyst, for sakerne hinsides Sogdien til Kūš og naturligvis omfattende ’mange slags folk’ eller ’alle sl...
E-bog 55,92 DKK
Forfattere Jes Peter Asmussen (forfatter)
Udgivet 2 oktober 2023
Længde 152 sider
Genrer Ancient history
Sprog Danish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788727063263
"Mens de sumeriske og ældste semitiske kulturer i den nære Orient var opstået som bysamfund af ringe territorial udstrækning, var Achæmenidernes rige ikke længe efter grundlæggelsen et vidtomspændende imperium med Persien som midtpunkt, storriget, der strakte sig fra Indien til Lilleasiens vestkyst, for sakerne hinsides Sogdien til Kūš og naturligvis omfattende ’mange slags folk’ eller ’alle slags folk’ efter indskrifternes egen terminologi."

Den persiske civilisation strækker sig flere tusind år tilbage i tiden og har dækket over enorme landområder. Det Achæmenidiske Rige var det allerførste persiske rige og blev grundlagt af Kyros den Store i 5500 f.Kr. Filolog Jes Peter Asmussen fortæller om det store riges interessante historie. Bogen beskriver også rigets kultur, religion og skikke og trækker tråde op igennem tiden til Persiens senere historie.

Bogen udkom første gang i 1960.

Jes Peter Asmussen (1928-2002) var en dansk teolog og filolog, der i over 30 år var professor i iransk filologi ved Københavns Universitet. Han skrev en lang række bøger til både lægmand og fagfolk om blandt andet islam, jødedommen og filologi. Han var medlem af Videnskabernes Selskab og æresdoktor ved universitetet i Lund. Jens Peter Asmussen kunne omkring 70 sprog heriblandt hebraisk, persisk, grønlandsk, arabisk og sanskrit.