Befria Norge 1945 (ebook) by Lars-Göran Dybeck

Befria Norge 1945 ebook

30,98 DKK (incl. VAT 38,72 DKK)
Den 24 juli 1943 nödlandade det första av över hundra amerikanska bombflygplan i Sverige, vilket resulterade i att över tusen amerikanska stridspiloter internerades. ”Befria Norge 1945” erbjuder en djupdykning i dessa händelser, och deras betydande koppling till Norge under andra världskriget.Lars-Göran Dybeck målar fram en bild av ett Sverige som arbetade i det tysta för att befria vårt grannl...
Ebook 30,98 DKK
Authors Lars-Göran Dybeck (author)
Publisher SAGA Egmont
Published 4 July 2024
Length 101 pages
Genres Second World War
Language Swedish
Format epub
DRM Watermarked
ISBN 9788727143361

Den 24 juli 1943 nödlandade det första av över hundra amerikanska bombflygplan i Sverige, vilket resulterade i att över tusen amerikanska stridspiloter internerades. ”Befria Norge 1945” erbjuder en djupdykning i dessa händelser, och deras betydande koppling till Norge under andra världskriget.

Lars-Göran Dybeck målar fram en bild av ett Sverige som arbetade i det tysta för att befria vårt grannland från nazisternas grepp. Han belyser bland annat det hastiga inköpet av 50 amerikanska Mustangplan och avslöjar hur nära det var att Sverige blev en bas för amerikanska bombflygplan.

"Befria Norge 1945" är en insiktsfull bok som erbjuder en nyanserad bild av ett avgörande kapitel i vår gemensamma historia – det som blev, och det som nästan blev.

Lars-Göran Dybeck (född 1953) är en svensk journalist och författare. Han har studerat vid Journalisthögskolan i Stockholm och har dessutom bedrivit studier inom statsvetenskap och informationsteknik. Dybeck har bland annat skrivit böckerna “Den gömda historien” och “Radiogrammofonen: en harmoni i klang och elegans”.