BookClub ready
Blod og jord e-bog
124,65 DKK
(inkl. moms 155,81 DKK)
Blod og Jord er en dokumentarisk fortælling om fire skæbner i det dansk-tyske grænseland i tiden omkring 2. verdenskrig. De tilhører henholdsvis det tyske og det danske mindretal på hver sin side af grænsen, men trækker alle af forskellige årsager i tysk uniform for at slås for Nazi-Tyskland, hvorved de ender som kastebolde i et spil, de ikke selv er herrer over, og må forvalte deres skæbne bed...
E-bog
124,65 DKK
Kan læses i vores apps til iPhone/iPad og Android.
Kan læses i appen
Undertitel
Soldaterskæbner fra det dansk-tyske grænseland. 1938-48
Forlag
Turbine Forlaget
Udgivet
24 september 2018
Længde
496 sider
Genrer
Second World War
Sprog
Danish
Format
epub
Beskyttelse
Vandmærket
ISBN
9788740653243
Blod og Jord er en dokumentarisk fortælling om fire skæbner i det dansk-tyske grænseland i tiden omkring 2. verdenskrig. De tilhører henholdsvis det tyske og det danske mindretal på hver sin side af grænsen, men trækker alle af forskellige årsager i tysk uniform for at slås for Nazi-Tyskland, hvorved de ender som kastebolde i et spil, de ikke selv er herrer over, og må forvalte deres skæbne bedst muligt under de givne omstændigheder.
Jørn Tranekjær Andresen bygger sin fortælling om Fritz Scheel Petersen, Hans-Egon Nicolai Petersen, Hermann Tychsen og Hans Detlef Andresen på personlige breve, interviews, dagbøger, sagsakter, erindringer m.m. Han lægger sin hovedvægt på de fires personlige oplevelser, for hvem det nationale tilhørsforhold spille en stor rolle, men forholder sig kritisk til deres beskrivelser og formidler dem på baggrund af de historiske begivenheder.
Vi føres vidt omkring, fra Nord- og Sydslesvig ud til nogle af Europas brændpunkter, sågar i selskab med Fritz Scheel ned i førerbunkeren i Berlin på tidspunktet for Hitlers selvmord. Vi følger dem på deres lange vej hjem efter Tysklands nederlag, gennem krigsfangelejre og for nordslevigernes vedkommende det efterfølgende retsopgør i Danmark, til den ikke uproblematiske genoptagelse af dagligdagen og efterkrigstidens retslige opgør.