BookClub ready
Finlands folk i kamp e-bog
64,92 DKK
(inkl. moms 81,15 DKK)
"Finlands folk i kamp" er en skildring og personlig beretning om Vinterkrigen, der brød ud tre måneder efter anden verdenskrigs begyndelse. Forfatter Peter de Hemmer Gudme, der selv havde deltaget i den finske frihedskamp i 1917, blev i 1939 udstationeret som krigskorrespondent i Finland, da Sovjetunionen indvaderede landet. Herfra rapporterede han hjem om de uhyrligheder det finske folk blev u...
E-bog
64,92 DKK
Kan læses i vores apps til iPhone/iPad og Android.
Kan læses i appen
Forlag
SAGA Egmont
Udgivet
21 juni 2021
Længde
270 sider
Genrer
Second World War
Sprog
Danish
Format
epub
Beskyttelse
Vandmærket
ISBN
9788726624366
"Finlands folk i kamp" er en skildring og personlig beretning om Vinterkrigen, der brød ud tre måneder efter anden verdenskrigs begyndelse. Forfatter Peter de Hemmer Gudme, der selv havde deltaget i den finske frihedskamp i 1917, blev i 1939 udstationeret som krigskorrespondent i Finland, da Sovjetunionen indvaderede landet. Herfra rapporterede han hjem om de uhyrligheder det finske folk blev udsat for. Denne bog er hans indlevende beskrivelser af landet i nord, der var klemt mellem de stridende stormagter nazi-Tyskland og det kommunistiske Sovjetunionen.
Peter de Hemmer Gudme (1897 - 1944) var en dansk journalist og modstandsmand. I 1918 tog han som frivillig til Finland for at kæmpe for landets uafhængighed fra Rusland efter oktoberrevolutionen i 1917. Gudme var stor fortaler for nordisk solidaritet og gjorde efter sit ophold i Finland tjeneste i den estiske frihedskrig. Efter sin hjemkomst til København helligede han sig journalistikken og arbejdede blandt andet på Ekstra Bladet og Berlingske Tidende, hvor han var udstationeret som krigskorrespondent i Finland under vinterkrigen i 1939-1940. Da Tyskland besatte Danmark i 1940 meldte Gudme sig ind i modstandskampen og brugte sine journalistiske evner ved flere illegale blade, herunder Dagbladet Information, der blev født i krigstid i forlængelse af den illegale presse. I 1944 blev han arresteret af Gestapo og indsat i Shellhuset, men for ikke at komme til at røbe sine hemmeligheder valgte han at tage sit eget liv.