Fra Gedser til Narvik. Danmark under den anden verdenskrig (e-bog) af Børge Outze
BookClub ready
Børge Outze (forfatter)

Fra Gedser til Narvik. Danmark under den anden verdenskrig e-bog

40,27 DKK (inkl. moms 50,34 DKK)
"Den helt præcise Wesertid var: 9. april 4,15 (5,15 tysk sommertid).Det havde kun betydning for overfaldet på Danmark. I Norge var kampene jo allerede i fuld gang.Danmark skulle angribes på tretten punkter. Klokken ca. 4 lå tyske tropper fladt på maven på dækkene af skibe udfor København, Gedser, Korsør, Nyborg og i Lillebælt. De krøb frem mod fire punkter af den danske landegrænse, mens panser...
E-bog 40,27 DKK
Forfattere Børge Outze (forfatter)
Udgivet 18 oktober 2019
Længde 112 sider
Genrer Second World War
Sprog Danish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788726211214
"Den helt præcise Wesertid var: 9. april 4,15 (5,15 tysk sommertid).

Det havde kun betydning for overfaldet på Danmark. I Norge var kampene jo allerede i fuld gang.

Danmark skulle angribes på tretten punkter. Klokken ca. 4 lå tyske tropper fladt på maven på dækkene af skibe udfor København, Gedser, Korsør, Nyborg og i Lillebælt. De krøb frem mod fire punkter af den danske landegrænse, mens pansertog kørte frem ad de to jernbanelinjer, som fører over grænsen."



Børge Outze fortæller om tyskernes strategi for angrebet på Danmark og Norge. Det kom til at gå meget forskelligt for sig i de to lande. Norge gjorde modstand mod angrebet. Danmark overgav sig, uden at det var nødvendigt at gøre brug af de bomber, tyskerne havde klar til at bombe København. Børge Outze (1912-1980) var en af de mest indflydelsesrige personer for den danske avispresse under og efter 2. verdenskrig. Som journalist, debattør og modstandsmand stiftede han under besættelsen den illegale modstandsavis, der senere skulle blive til Dagbladet Information. Outze udviste allerede som militærnægter i sin ungdom den oprørske natur, der også var karakteristisk for hans journalistiske arbejde. Indtil sin død virkede han i 35 år som redaktør for Information, hvor én mission gennemsyrede hans arbejde - altid at være kritisk overfor magthaverne.