BookClub ready
Møder mellem offer og krænker e-bog
165,51 DKK
(inkl. moms 206,89 DKK)
Hvordan kan offer og krænker mødes efter et seksuelt overgreb? Bogen giver praktisk og konkret viden om, hvordan man tilrettelægger og gennemfører møder (mediation) mellem ofre og krænkere efter seksuelle overgreb. Selv om der kan være et naturligt behov for at beskytte ofre for seksuelle overgreb ved at skabe afstand mellem offer og krænker, har det vist sig, at det ikke altid er hverken hensi...
E-bog
165,51 DKK
Kan læses i vores apps til iPhone/iPad og Android.
Kan læses i appen
Undertitel
En antologi om mægling i en terapeutisk ramme ved seksuelle overgreb
Forlag
Frydenlund
Udgivet
30 august 2017
Længde
200 sider
Genrer
Coping with / advice about abuse
Sprog
Danish
Format
epub
Beskyttelse
Vandmærket
ISBN
9788771188653
Hvordan kan offer og krænker mødes efter et seksuelt overgreb? Bogen giver praktisk og konkret viden om, hvordan man tilrettelægger og gennemfører møder (mediation) mellem ofre og krænkere efter seksuelle overgreb. Selv om der kan være et naturligt behov for at beskytte ofre for seksuelle overgreb ved at skabe afstand mellem offer og krænker, har det vist sig, at det ikke altid er hverken hensigtsmæssigt, holdbart eller ønsket af parterne selv.
Julie vil med egne øjne se, om hendes krænker forstår, at han har gjort noget galt. Hun har brug for at møde ham ansigt til ansigt, for alle de ting, hun har fået at vide, er gennem andre. Og så er der Karl, som håber, at han må sige undskyld og tage ansvar – sige, at han jo var den voksne, og det skulle han være blevet ved med at være.
En samtale mellem offer og krænker kan være et vigtigt skridt, ikke alene for ofret, men i lige så høj grad for krænkeren. Fordi samtalen helt konkret etablerer en mulighed for at adressere det, der er sket.
Bogen sætter både fokus på børn som ofre, børn som krænkere, voksne ofre og voksne krænkere. Den ser på mediation fra såvel ofret som krænkerens perspektiv, på spørgsmålet om retraumatisering, mediationens indvirkning på krænkeren og på de relationelle omstændigheder.
Den er skrevet af psykologer, socialrådgivere og en læge, som i deres behandling medtænker muligheden for genoprettende samtaler og – når det er muligt – faciliterer dem. Den er et godt værktøj til professionelle på området og giver andre et unikt indblik i et område, som ellers kun sjældent er beskrevet.
Forfatterne er – eller har været – ansat på Psykolog-Huset for Børn og Unge/Sct. Stefan Teamet, Psykoterapeutisk Center Stolpegården, Sexologisk Klinik, Center for Seksuelle overgreb, Rigshospitalet og JanusCentret.