BookClub ready
Vore drenges og ynglinges seksuelle opdragelse. En vejledning for forældre og lærere e-bog
40,27 DKK
(inkl. moms 50,34 DKK)
Elna Panduro var en af de første kvinder til at beskæftige sig med seksualundervisning i skolen. Efter hendes opfattelse tjente seksualiteten først og fremmest reproduktive formål inden for ægteskabets rammer, men undervisningen indebar også de socialpolitiske aspekter af seksuallivet. "Vore drenges og ynglinges seksuelle opdragelse" fra 1915 indeholder en beskrivelse af de biologiske aspekter ...
E-bog
40,27 DKK
Kan læses i vores apps til iPhone/iPad og Android.
Kan læses i appen
Forlag
Lindhardt og Ringhof
Udgivet
3 september 2021
Længde
52 sider
Genrer
Sex and sexuality: advice and issues
Sprog
Danish
Format
epub
Beskyttelse
Vandmærket
ISBN
9788726840919
Elna Panduro var en af de første kvinder til at beskæftige sig med seksualundervisning i skolen. Efter hendes opfattelse tjente seksualiteten først og fremmest reproduktive formål inden for ægteskabets rammer, men undervisningen indebar også de socialpolitiske aspekter af seksuallivet. "Vore drenges og ynglinges seksuelle opdragelse" fra 1915 indeholder en beskrivelse af de biologiske aspekter af kønslivet, herunder kvinders og mænds kønsorganer, reproduktion og kønssygdomme. Men i bogen skildres også samtidens sociale aspekter af seksuallivet med kapitler om relationer mellem mænd og kvinder, ungdommens fristelser, forlovelse og ægteskab, alkohol, misbrug og prostitution.
Elna Panduro (1871-1947) var lærerinde på Frederiksberg og en pioner inden for seksualoplysning og -undervisning. Allerede i 1906 blandede hun sig i diskussionen om seksualundervisning i skolen med artiklen "Forplantningslæren i børneskolen", der byggede på hendes egne erfaringer som underviser. I 1913 udgav hun lærebogen "Det seksuelle spørgsmål i hjem og skole", der henvendte sig til piger, og i 1915 fulgte "Vore drenges og ynglinges seksuelle opdragelse". Elna Panduros arbejde med undervisning i kønslig sundhedslære og kønslig moral bar frugt og førte til indførelse af seksualundervisning inden for Frederiksberg skolevæsen på en tid, hvor det ellers ikke var obligatorisk eller udbredt på landets skoler.