Det første møde (e-bog) af Morten Korch
BookClub ready
Morten Korch (forfatter)

Det første møde e-bog

55,92 DKK (inkl. moms 69,90 DKK)
"Endeligt var toget borte, og et øjeblik efter var perronen tom. Min lille frøken stod helt ude, hvor forårssolen skinnede, og jeg gik hen til hende. I næste øjeblik stod jeg overfor hende og så hende ind i hendes smukke øjne. Det er fem og tredive år siden den forårsdag, men jeg husker det hele som var det i går."I de 17 noveller i "Det første møde" skildrer Morten Korch både høj og lav, ung o...
E-bog 55,92 DKK
Lydbog 80,51 DKK
Forfattere Morten Korch (forfatter)
Udgivet 18 maj 2017
Længde 127 sider
Genrer
Sprog Danish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788711481455
"Endeligt var toget borte, og et øjeblik efter var perronen tom. Min lille frøken stod helt ude, hvor forårssolen skinnede, og jeg gik hen til hende. I næste øjeblik stod jeg overfor hende og så hende ind i hendes smukke øjne. Det er fem og tredive år siden den forårsdag, men jeg husker det hele som var det i går."

I de 17 noveller i "Det første møde" skildrer Morten Korch både høj og lav, ung og gammel med sin umiskendelige Korch'ske humor og varme. Der er historier om fattige mennesker, der ejer nok hjertelig overflod til at gøre selv den rigeste mand misundelig, og om unge mennesker, der må brydes med kærlighed og forventninger. Det er små solstråler af historier, der varmer læseren, som når forårssolen skinner på et ungt par, der mødes for første gang.

Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekære forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen Humoresker – Fyensk Humør, der indeholdt en række skitser og fortællinger, alle på klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt århundrede, og som har været elsket af generationer af læsere. Med romaner som Flintesønnerne, Der brænder en ild og De røde heste blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populære romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maes, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.