BookClub ready
En ny himmel e-bog
78,99 DKK
(inkl. moms 98,74 DKK)
Jorden er ikke verdens urokkelige centrum, men derimod en planet i kredsløb om Solen. Denne kætterske påstand fremsatte astronomen Nikolaus Kopernikus i 1543. Gennem de næste århundreder forfulgte fremtrædende videnskabsmænd som Tycho Brahe, Johannes Kepler, Galileo Galilei og Isaac Newton indædt tanken om 'en jord i bevægelse' - trods massiv modstand fra ikke mindst den katolske kirke. Lars Be...
E-bog
78,99 DKK
Kan læses i vores apps til iPhone/iPad og Android.
Kan læses i appen
Undertitel
Verdensbilleder fra kugleskaller til kvanteskum
Forlag
Aarhus Universitetsforlag
Udgivet
21 februar 2009
Længde
149 sider
Genrer
Sprog
Danish
Format
epub
Beskyttelse
Vandmærket
ISBN
9788771245592
Jorden er ikke verdens urokkelige centrum, men derimod en planet i kredsløb om Solen. Denne kætterske påstand fremsatte astronomen Nikolaus Kopernikus i 1543. Gennem de næste århundreder forfulgte fremtrædende videnskabsmænd som Tycho Brahe, Johannes Kepler, Galileo Galilei og Isaac Newton indædt tanken om 'en jord i bevægelse' - trods massiv modstand fra ikke mindst den katolske kirke. Lars Becker-Larsens dokumentarfilm Den bevægede Jord, der følger med bogen i form af en indlagt dvd, fortæller historien om, hvordan ikke bare et nyt verdensbillede - en ny himmel - men også den moderne naturvidenskab opstod ud af dette skelsættende forløb.
Filmen er anledningen til bogen, hvori 10 eksperter inden for videnskabshistorie, religion, filosofi, fysik, astronomi, litteratur og historie uddyber og perspektiverer filmens fortælling. Læseren sendes ud på en rejse fra antikkens tanker om planeternes kugleskaller til den moderne fysiks teorier om kvanteskum - men turen går også over de politisk-religiøse forhold i Tycho Brahes Danmark, forbi det nye verdensbilledes indvirkning på engelsk og dansk litteratur og rundt om konflikten mellem Intelligent Design og naturvidenskab i nutidens USA. Undervejs stilles principielle spørgsmål til, hvordan tro, viden og videnskabelig metode spiller sammen - og det er lige så påtrængende at afgøre i dag, som da Tycho Brahe gjorde sine observationer på Hven i 1500-tallet.