BookClub ready
Sophia – den glemte dronning e-bog
75,19 DKK
(inkl. moms 93,99 DKK)
Sophia bliver født som fyrstedatter i 1140 i Minsk. Hun bliver i løbet af sit liv flyttet rundt til fem europæiske lande og må hver gang omstille sig til en ny kultur og nyt tale- og skriftsprog. Middelalderens kvinder flytter ikke – de bliver flyttet.
Sophia er tæt på dramatiske begivenheder i Danmarkshistorien. Som f.eks. de tre samtidige danske kongers forsoningsgilde, som ender i drab og b...
E-bog
75,19 DKK
Lydbog
109,94 DKK
Kan læses i vores apps til iPhone/iPad og Android.
Kan læses i appen
Forlag
Forlaget Mellemgaard
Udgivet
7 juni 2015
Længde
368 sider
Genrer
Sprog
Danish
Format
epub
Beskyttelse
Vandmærket
ISBN
9788793366183
Sophia bliver født som fyrstedatter i 1140 i Minsk. Hun bliver i løbet af sit liv flyttet rundt til fem europæiske lande og må hver gang omstille sig til en ny kultur og nyt tale- og skriftsprog. Middelalderens kvinder flytter ikke – de bliver flyttet.
Sophia er tæt på dramatiske begivenheder i Danmarkshistorien. Som f.eks. de tre samtidige danske kongers forsoningsgilde, som ender i drab og brand og efterfølgende er blevet benævnt Blodgildet. Sophia er søster til Knud, en af kongerne, og trolovet med Valdemar, en af de to andre konger. Knud bliver dræbt, og Valdemar sejrer over den tredje danske konge, Svend, som får pålagt skylden for Blodgildet.
Sophia forsøger forgæves at stedfæste sin brors grav og får efterhånden mistanke til, hvorvidt Svend er den skyldige, således som Valdemar og hans fosterbrødre, Absalon og Esbern Snare, hævder.
Uddrag af bogen
Dagene omkring mit bryllup var så fyldt med uhyre vigtige og betydningsfulde begivenheder, men alt skete så hurtigt, at det ikke var muligt at skille den ene begivenhed fra den foregående og den næstfølgende. Der var ingen stille stunder. Det virkede på mig, som om alt skete i et meget langt nu.
Min brors grusomme død efterfulgt af krig og kongebryllup!
Når jeg i dag mange år senere tænker på de dage i Viborg, hvor Valdemar og jeg blev gift, og det afgørende slag om kongemagten i Danmark blev udkæmpet, husker jeg med fuldstændig klarhed alt, som om mit sind var indstillet på en eksakt erindring, men tydeligst for mig står den angst, der rasede i mit indre, og en usvigelig overbevisning om, at jeg havde overtaget rollen som en magtens spillebrik, den rolle som min mor hidtil havde haft.
Om forfatteren
Birgitte Hammer (f. 1947). Historie har løbet som en stærkt farvet tråd gennem forfatterens liv. Interessen dukkede op i skoletiden og førte til, at hun valgte formidlerrollen som lærer og senere skoleleder. Hun blev indfanget af Sophia i forbindelse med udarbejdelsen af undervisningsmaterialer til projektet, Den fælles historie i Øresundsregionen, som hun tog initiativ til og ledede.