Søster Marianna og hendes kærlighedsbreve (e-bog) af Karl Larsen
BookClub ready
Karl Larsen (forfatter)

Søster Marianna og hendes kærlighedsbreve e-bog

55,92 DKK (inkl. moms 69,90 DKK)
Den danske forfatter Karl Larsen nærede en stærk kærlighed til breve, særligt historiske breve, for som han sagde, er "det intime Brev er en kostelig Skat. Naar man tager det i sin Haand, er det ligesom man kan føle Livet banke gennem dette Blad Papir, hvor et Menneske har givet Udtryk for Stemninger og Tanker, der trængte paa og maatte bryde sig netop denne Vej til et andet Menneske." I "Søst...
E-bog 55,92 DKK
Forfattere Karl Larsen (forfatter)
Udgivet 23 februar 2017
Længde 184 sider
Genrer
Sprog Danish
Format epub
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788711663165
Den danske forfatter Karl Larsen nærede en stærk kærlighed til breve, særligt historiske breve, for som han sagde, er "det intime Brev er en kostelig Skat. Naar man tager det i sin Haand, er det ligesom man kan føle Livet banke gennem dette Blad Papir, hvor et Menneske har givet Udtryk for Stemninger og Tanker, der trængte paa og maatte bryde sig netop denne Vej til et andet Menneske."

I "Søster Marianna og hendes kærlighedsbreve" vækker Karl Larsen kvindehistorie om en portugisisk nonne, der levede i 1600-tallet og skrev kærlighedsbreve til sin elskede, til live. Oversættelserne er ved forfatteren selv.

Karl Larsen (1860-1931) var dansk forfatter, men født og opvokset i det nuværende Sydslesvig/ Rendsborg. I sin samtid regnedes Larsen blandt Det moderne gennembruds og 1890‘ernes store prosaister og debattører. I dag er både hans skønlitterære virke og hans rolle som en nærmest konfliktsøgende samfundsdebattør gledet i baggrunden. Larsens værk var præget af kærlighed til datidens tyske krigsmentalitet, og det blev udfoldet i forsvaret for nationalmilitarismen i bl.a Dommens Dag (1908) og Japansk Aand (1909). Det skadede hans popularitet, som ellers var vokset med Københavnerbøgerne Udenfor Rangklasserne (1896) og romanerne Kresjan Vesterbro (1897) og I det gamle Voldkvarter (1899).